Specials
Specials
Brochure aanvragen

Oeganda

Afrika's groene paradijs

Spectaculaire landschappen, glooiende heuvels en dichte wooden waar chimpansees en gorilla’s in hun natuurlijke omgeving leven, maken een bezoek aan Oeganda tot een ‘once in a lifetime’ belevenis. Omdat elke reis naar Oeganda uniek is hebben wij geen voorbeeldreizen gepubliceerd. In plaats hiervan geven wij u een overzicht van de belangrijkste gebieden en stellen vervolgens graag uw droomreis voor u samen.

 

Murchison

De slingerende rivier de Nijl en de indrukwekkende Murchison watervallen maken dit nationale park tot een geweldige leefomgeving voor dieren. Tijdens een safari langs de rivier kunt u een aantal van de grootste krokodillen van Afrika zien. Verder zijn er tal van nijlpaarden, olifanten en vogels die de oevers van de rivier bevolken. Uiteraard mag een bezoek aan de watervallen ook niet ontbreken, waar het water van de Nijl door een nauwe kloof 43 meter naar beneden stort.

 

Kibale Forest

Hier gaat u op zoek naar chimpansees in hun natuurlijk leefomgeving. Het zien van chimpansees in het wild, die van tak naar tak zweven in de hoge bomen van het woud, is een legendarisch moment. Hoewel ze soms moeilijk te spotten zijn, is hun aanwezigheid duidelijk door de schrille kreten die overal hoorbaar zijn. 

 

Bigodi Wetland

Het Bigodi Wetland Reservaat herbergt talloze vlinders, planten en dieren. Vogelliefhebbers zullen hier hun hart ophalen. Dit is ook het gebied van de zeldzame Red Colobus-aap en Sitatunga antilope. 

 

Queen Elizabeth National Park

Het Queen Elizabeth National Park is de westelijke arm van de grote Afrikaanse Rift Vallei en ligt rondom Lake Edward en Lake George. In dit prachtige park komen tal van dieren voor zoals de boomklimmende leeuwen. Tijdens een wandeling in de Kyambura Kloof heeft u de kans chimpansees te zien. Ook een boottocht over het Kanzinga kanaal is zeer indrukwekkend met een van de grootste nijlpaardenpopulaties ter wereld, maar ook olifanten, buffels en andere dieren laven zich hier aan het water.

 

Bwindi Forest

Voor een waar gorilla avontuur bezoekt u het prehistorische Bwindi woud. Na de tocht door de steile, dicht begroeide heuvels komt u aan bij de gorilla’s die zich in de camouflage van de groene vegetatie ophouden. Het zoeken naar de gorilla’s kan de hele dag in beslag nemen en is een bijzondere ervaring, maar vereist een goede conditie.

Wij stellen graag uw ideale reis samen. Neem contact met ons op om uw reiswensen te bespreken.


Contact
Contact
Waarover kunnen wij contact met u opnemen?Alle producten en diensten worden aangeboden en geleverd door Travel Impressions, onderdeel van ALG Tide Netherlands B.V. (geregistreerd te Amsterdam, Hoogoorddreef 5, 1101 BA;, KvK 58356118)
©Travel Impressions - Webdevelopment Studio Projectie Content & Design Cats & Dogs